fbpx

Varustehankaumat

Tulosta PDF-ohjeet:

SOLHEDS luonnontuotteiden käyttöohjeet hankaumien hoidossa

Eläimillä voi olla mekaanisen syyn takia aiheutuneita hankaumia. Tyypillisimpiä on eläinten urheilukäytössä olevien varusteiden aiheuttamat hankaumat. Huomaamatta jäänyt hankauma voi aiheuttaa vakavia vaurioita. Satula ja satulanremmien sekä valjakkovarusteiden hankaumat voivat aiheuttaa pysyviä vaurioita. Mitä aikaisemmin hankauma huomataan sen parempi hoitotulos. Hankauman tulee parantua ennen kuin sen päälle voidaan laittaa uudelleen varusteita. Varusteet on huollettava sopiviksi eläimelle. Hoitamaton hankauma voi tulehtua ja tällöin alue hoidetaan ihotulehduksen ohjeiden mukaan.

Huolehdi, että käyttämäsi varusteet ovat eläimellesi sopivia. Hankaumat, joissa iho on jo rikki voit hoitaa ne pesemällä Derma1 skin care shampoolla ja voitelemalla kuivan hankauma-alueen Derma2 calming seerumilla. Karvattomiin hankaumiin riittää voiteleminen Derma2 seerumilla. Varusteiden aiheuttamia hankaumia voit ennaltaehkäistä voitelemalla varusteen (esim. Häntäremmi, jalkasuojat) alle Derma10 Heel balm voidetta.

Pitkään jatkunut mekaaninen ärsytys (esim. sopimaton varuste, kannustimet, koiran oma paino kyynerpäälle, loimi…) muodostaa ihon päälle helposti kovettuman, joka on usein karvaton. Iho muistuttaa elefantti-ihoa. Jos iho on rikki soveltuu hoitoon hyvin Derma5 Germ Fighting cream. Jos pikemmin pelkkä kovettuma, on Derma10 Heel Balm oikea voide kovettuman hoitoon. Voitele Derma5 tai Derma10 voidetta kuivalle ja puhtaalle kovettumakohdalle päivittäin. Derma2 seerumi on erinomainen ihovaurion jälkeisen vahingoittuneen ihon ja puuttuvan karvoituksen uudistumisen hoitoon. Derma9 Luxury shine&care suihkeen avulla voit liukastuttaa karvapeitettä esim. Loimen alla. Suihke hoitaa ja kosteuttaa ihoa ja karvapeitettä samalla.

Mitä olisi hyvä ymmärtää eläinten hoitotuotteiden tuoteturvallisuudesta löydät täältä.