fbpx

Tietoa SOLHEDS -tuotteista

Tuotekehityksestä

Tuotteiden tuotekehitystä edeltää aina tieteellisen kirjallisuushaun kautta perehtyminen ko. tautiin, sekä mikä on asiantuntijoiden tieteellisesti osoittama tehokas hoito taudissa. Tätä vastaan haetaan luonnonlääketieteellistä ratkaisua, johon tuotteet perustuvat. Jotta tuotteissa olisi oikea, riittävä ja turvallinen pitoisuus esim. eteerisiä öljyjä, on näiden käytettyjen luonnonaineiden pitoisuuden määrästä ja saadusta vaikutuksesta oltava käsitys. SOLHEDS-tuotesarjan tuotteita testataan kliinisesti ja hoidon kliinisen arvion tekee riippumaton eläinlääkäri. Luonnonöljyt ovat yleensä tuoksuvia ja joskus värillisiä, siksi ne voi helposti todentaa tuotteista. SOLHEDS-tuotesarjan tuotteet eivät ole lääkkeitä.

Formulointi

Tuotteiden loppumuotoon on panostettu paljon, jotta ne mahdollisimman hyvin soveltuvat eläinten käyttöön. Kaikki voiteet ovat hyvin imeytyviä ja levittyviä. Shampoissa käytetään vain kasviperäisiä ja hellävaraisia ionittomia eli varauksettomia peseviä aineita, jotka on myös helposti pois huuhdeltavissa. Näin vältytään liian aggressiiviselta pesulta, joka kuivattaisi ihoa ihon rasvahappoja poispesemällä. Kovia sulfaattipohjaisia peseviä aineita ei käytetä lainkaan. Tuotteiden pH on säädetty ~7, joka on hevosten, koirien ja kissojen ihon pH alueella.

Säilytys

Tuotteet säilyvät parhaiten, kun ne pidetään valolta ja suurilta lämpötila heilahduksilta suojassa. Hyvä säilytyslämpötila on +10 – 25ºC välillä. Tuotteet ovat hyvin riittoisia, vain pieni käyttömäärä riittää. Pakkausten nokkakärkien avulla voidaan tuotteet annostella helposti ja tarkasti tuhlaamatta tuotetta suoraan oireileville alueille.

Tuotteet eivät sisällä FEIn tai Kennel-liiton kieltämiä aineita, jolloin niillä ei ole doping-varoaikaa. Huomioitavaa on kuitenkin tarkistaa maakohtaiset rajoitteet esim. Ruotsissa on ollut aloe veran käytöllä 96 tunnin varoaika.
Lue lisää Tuotteet-osiosta.

HUOM! Tuotteiden säilyvyyden osalta olemme saaneet tutkimusten myötä lisätietoa kesäkuu 2020. Tämän johdosta kaikilla tuotteillamme on 12 – 18kk säilyvyyttä avaamisen jälkeen oikein säilytettynä, siitä huolimatta, että niissä olisi annettu exp-päiväys. Jatkossa näkyy uusissa etiketeissä  säilyvyys avaamisen jälkeen merkintä 18M. Olemme pahoillamme nykyisten/vanhojen tuotteiden sekaannusta aiheuttavista säilyvyysmerkinnöistä.

RAAKA-AINEET

Kaikki tuotteet on valmistettu tarkoin valikoiduista, puhtaista kestävän kehityksen luonnon raaka-aineista, jotka ovat pääsäntöisesti luomu-laatua. Luonnonraaka-aineet ovat tehoainepitoisuudeltaan analysoituja, jotta voimme valmistaa tuotteemme tasalaatuisena kasvien variaatiosta huolimatta. Tuotteissa ei käytetä lainkaan synteettisiä petrokemian tuotteita kuten: vaseliiniä, parafiiniä tai mineraaliöljyä. Petrokemian tuotteiden etu valmistajalle on halpa hinta sekä helppo formulointi eli lopputuotteen muodostaminen. Käyttäjille niiden etu on, että ne ovat lähes reagoimattomia eli harvoin allergisoivia. Haittana näillä petrokemian valmisteilla on, että ne ovat yleensä tahmeita ja keräävät siten likaa ja muodostavat helposti anaerobiset/hapettomat olosuhteet tukkimalla ihon, joka parantaa ei-toivottujen hapettomien mikrobien (esim. bakteerit) kasvua. Ihmisten luonnonkosmetiikassa on petrokemian tuotteiden käyttö arvaten kielletty. Derma-tuotteissa ei myöskään käytetä lainkaan parabeeneja tai synteettisia haju-/väriaineita. Ihon kemikaaliärsytys on minimoitu, jonka johdosta tuotteet soveltuvat usein hyvin herkkäihoisille. Huomioitavaa on, että myös luonnonaineet voivat aiheuttaa allergisen reaktion, jolloin esim. tieto tietystä kasviallergiasta edellyttää tuotteiden välttämistä, joissa on ko. kasvia käytetty raaka-aineena. Luonnontuotteina ovat SOLHEDS Derma-sarjan tuotteen luonnossa hajoavia.

MAHDOLLISET HAITTAVAIKUTUKSET

Ihoärsytys on varsin tyypillinen haittavaikutus erilaisille lääkkeille ja etenkin paikallisesti annettaville eri merkkisille tuotteille. Mistä ihoärsytys johtuu on jo vaikeampi varmasti todentaa. Usein on muita osatekijöitä, joita ei välttämättä osaa huomioida, jotka asiaan vaikuttavat. Ympäristö, ruokinta, stressi, lääkitys, ihon kosteus ja haavaumat ja puhtaus. Jos ja mitä iholla on ollut, kun sitä on käsitelty tuotteella, esimerkiksi eri aineiden yhteisreaktio. Raaka-aineiden puhtaus, heikko laatu, voi olla myös haittavaikutusten takana. Esim. Raaka-aineessa olevat epäpuhtaudet.

Jos ihoärsytys on vakava, on eläinlääkäri oikea taho mihin olla yhteydessä. Lisäksi olisi syytä olla yhteydessä jälleenmyyjään tai suoraan valmistajaan, jotta asiaan voidaan saada selvyys. Valmistajalle on kaikki palaute äärimmäisen tärkeää, jotta tuotteita voi kehittää paremmiksi ja jos haittavaikutuksia olisi, pystyisi asiaan puuttumaan. Tuoteperäisen haittavaikutuksen voi valvotusti todentaa ihoärsytystestillä puhtaalle iholle. Kuivalle puhtaalle iholle pieni määrä testattavaa tuotetta. Ihoärsytys ja yliherkkyys näkyy yleensä punoituksena, turvotuksena, jopa rakkuloina tai ihon kuoriutumisena. Huomioitavaa on, että 100% allergiavapaita tuotteita ei ole olemassa. Aina löytyy joku yksilö joka reagoi jollekin tietylle aineelle.

On äärimmäisen tärkeää, että tuotteen ostaja ostovalintaa tehdessään lukee mitä ostaa, etenkin jos tiedossa on, että eläin on allerginen/herkkä ihoinen. Tuotteen 1) käyttötarkoituksen, 2) käyttöohjeet, 3) säilytysohjeet ja 4) ainesosat/raaka-aineet 5) varoitukset. Nämä tiedot tulee käydä tuotteen etiketistä ilmi. Valmistajan antamia ohjeita tulee noudattaa. Erityisen herkkäihoisille on suotavaa koetestata uudet tuotteet varovasti pienelle ja puhtaalle ihoalueelle mahdollisen ihoärsytyksen todentamiseksi.

SOLHEDS-tuotteista löydät 1-4 kohdat ja varoitustarvetta ei tuotteisiin liity, johtuen valituista laadukkaista raaka-aineista.

Teemme jatkuvaa tuotekehitystä parantaaksemme tuoteturvallisuutta ja tehoa. Säilönnässä emme käytä parabeeneja, aldehydejä, (metyyli) -isotiatsolinonia tai muita usein ihoärsytystä aiheuttavia säilöntäaineita. Luonnontuotteet on tunnetusti helposti pilaantuvia ja vaikea säilöä, jonka johdosta edellä mainitut säilöntäaineet ovat usein eläintuotteissa käytössä. Kattavan tuotekehityksen takia, olemme onnistuneet säilömään tuotteemme ihoystävällisesti ilman ko. aineita niin, että ne täyttävät ihmisten kosmetiikkapuolen korkeimmat laatuvaatimukset.

TUOTEOHJEISTUS

Iho-ongelmat jakaantuvat pääsääntöisesti allergiseen yliherkkyysreaktioon ja ihotulehduksiin. Molempien hoitoperiaate on ihon puhtaana pito, shampoohoidot ja antimikrobinen/anti-inflammatorinen voide. Pesuhoitojen tavoite on pestä iholta mahdolliset allergian aiheuttajat pois, vähentää mikrobikuormitusta (taudinaiheuttajia) sekä rauhoittaa ja hoitaa ihoa. Siksi pesuhoito on oleellinen osa onnistunutta hoitokokonaisuutta.

Taulukossa on paikoin useampi rasti saman tuotteen kohdalla. Esim. tulehduksen aste ja laajuus määrittää kumpi soveltuu paremmin tulehduksen hallintaan tueksi Derma2 seerumi vai Derma5 voide. Kroonisessa eli jatkuvassa tautitilassa, kun taustalla on allergia soveltuu Derma2 seerumi paremmin päivittäiseen hoitoon, muutoin Derma5 voide. Derma1 Skin Care shampoo on loistava pesuaine vaurioituneen IHON pesuun ja Derma4 Gentle shampoo on loistava pesuaine KOKO eläimen KARVAPEITTEEN pesuun.