fbpx

Yritys

Tilla Oy on vuonna 2013 perustettu perheyritys SOLHEDS-brändin ja Derma-tuoteperheen takana. Yrityksemme tavoite on edistää eläinten hyvinvointia.

Toimintamme lähtökohtana on kehittää markkinoille ylivertaisen laadukkaita ja luotettavia, eläimille suunnattuja hyvinvointituotteita ekologisesti kestävällä pohjalla. Siksi kaikki tuotteemme on valmistettu puhtaista luonnon raaka-aineista, kehitetty lääkekehitysmallia mukaillen ja testattu asianmukaisesti.

Yrityksemme perustaja Saija Pihkanen on biokemian maisteri, joka on toiminut tutkijana eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja vuodesta 1995 lähtien bio- ja lääketeollisuuden johtotehtävissä vastaten aiemmissa työpaikoissaan mm. tieteellisten innovaatioiden kaupallistamisesta, myynnistä ja markkinoinnista sekä tuotekehitysprojektien vetämisestä. Yritystoiminnan ohella hoitaa Saija omalla Solhed-hevostilallaan päivittäin niin hevosia, kissoja kuin koiriakin. Samaiselta hevostilalta juontaa juurensa myös brändimme nimi. Yrityksen nimi puolestaan tulee Saijan silmäterältä, Tilla nimiseltä suomenpienhevostammalta, jolle tuotteet alunperin on kehitetty.

Derma-tuoteperhe on yrityksemme oma innovaatio. Idean äiti on perustajamme Saija Pihkanen, joka on jo vuodesta 2000 lähtien tutkinut kesäihottumaa ja hakenut tautiin luonnonlääkinnällisiä hoitoja. Hevostilan ja kesäihottumaisen hevosen omistajana oli eläinten iho-ongelmat tullut hänelle liiankin tutuksi. Markkinoilta ei löytynyt kesäihottumaan yhtään tehokasta hoitotuotetta, joten Saija päätti kehittää itse sellaisen. Vankan biokemian ja lääkealan taustansa ansiosta kehitystyö onnistui niin hyvin, että pian tutut hevosalan ammattilaiset, yritykset ja eläinlääkäritkin alkoivat kysellä Saijan reseptin perään. Ensimmäinen Saijan kehittämä ja markkinoille tuotu hoitovoide kesäihottumahevosille oli Summer Relief, joka löytyy Derma-tuotesarjasta entistä parempana ja tehokkaampana Derma2 Calming Serum -tuotteen nimellä. Kiinnostuksen kasvettua päätti Saija ottaa elämälleen uuden suunnan, ryhtyä yrittäjäksi ja keskittyä kehittämään eläinten hyvinvointituotteita.

Saija tekee töitä vetokaapissa

Perheyritys

Tilla Oy toimii koko perheen voimin. Tyttäret Jannika ja Kira Kuhlefelt ovat korvaamaton osa yrityksen toiminnassa, huolehtien etenkin SOLHEDS SOME.sta, kielihuollosta sekä tuotannon ja verkkokaupan tukijalkana. Lisäksi aktiivisesti yrityksen toiminnassa on mukana Saijan isosisko Johanna Pihkanen, joka Australiasta käsin auttaa kielihuollossa, kannustaa sekä nostaa esille uusia tuotteita ja raaka-aineita.

SOLHEDS EKOLOGINEN VIHREÄ VALINTA

Koko toimintamme on rakennettu kestävän kehityksen periaatteelle. Vihreät arvot ovat osa arvomaailmaamme ja sen mukaisesti toimimme. Tuotteemme ovat biologisesti hajoavia sekä turvallinen että luontoa kunnioittava vaihtoehto lemmikkisi hoitoon. Alla avattuna miten tämä näkyy meidän käytännön toiminnassa.

RAAKA-AINEET

Raaka-aineemme on pääsääntöisesti luomulaatua, mutta aina kestävän kehityksen sertifikaatin saaneita eli ympäristö, talous ja ihminen otettu tasavertaisesti huomioon sekä raaka-aineet voidaan jäljittää tuotantopaikkaan asti. Lisäksi meillä on myös lääkelaadun raaka-aineita, jotta ikäviltä epäpuhtauksilta vältytään kuten sinkki. Heikompi laatuisessa sinkissä esiintyy epäpuhtautena usein raskasmetalli lyijy. Etanolia emme tuotteissamme käytä lainkaan, emmekä petrokemian teollisuuden sivutuotteita kuten mineraaliöljyä, parafiiniä tai vaseliiniä.Ko. raaka-aineiden käyttö ei ole sallittua ihmisten kosmetiikkapuolen luonnontuotteissa. Käyttämämme pesevät aineet ovat neutraaleja, sulfaatteja ja muita anionisia peseviä aineita emme käytä lainkaan. Tuotteiden sisältämä vesi on steriloitua.

Solheds yritys

PAKKAUSMATERIAALI

Pakkausmateriaalina käytämme pulloissa PCR PET eli kierrätettyä muovia. Kierrätämme kaiken meille tulevan materiaalin, jonka johdosta saattaa tilaamasi pakkauksen täyttömateriaalina olla etikettien taustapaperi.

TUOTANTOPROSESSI

Teemme tuotteemme ns. kylmäkokkaamalla, emme käytä lämmitykseen energiaa. Lämmin kokkaus on alalla pikemmin sääntö kuin poikkeus esim.voidetuotteissa. Kylmäkokkauksen ansiosta on hiilijalanjälkemme alhainen. Etuna on myös arvokkaiden tehoaineiden säilyminen aktiivisena, kun niitä ei lämmöllä denaturoida. Pesuprosessimme on ympäristöystävällinen.

SÄILÖNTÄ

Itse kehittämämme säilöntäjärjestelmä on niin ihoystävällinen, että se käy jopa kissoille. Emme käytä kovia säilöntäaineita kuten parabeenit, benzoaatit, tiatsoliinit. Silti tuotteemme täyttävät kovimmat kosmetiikkapuolen säilönnän kriteerit.

TEHOAINEET

Käyttämämme eteeriset -, kasviöljyt ja muut kasviperäiset aineet on valittu niiden sisältämien tehoaineiden takia. Kaikkien näiden raaka-aineiden kaasugromatogrammi tai vastaava analyysi on meillä aina käytössä. Siten tiedämme tehoaineiden määrän raaka-aineissa ja paljonko raaka-aineita tulee tuotteisiin käyttää. Näin voimme vakioida tehoaineiden määrän tuotteisiin. Antimikrobisten eteeristen öljyjen mikrobiherkkyydet on määritetty, jotta niiden käyttö tuotteissa on turvallista ja tehokasta.

TOIMITILAMME

Modernit ja asianmukaiset toimitilamme sijaitsevat omalla kotitilallamme. Niinpä ympäristöasiat on meille oman kodin asia.