fbpx

Ripulipyllyt ja sukuelimet

SOLHEDS Derma-tuotteet apuna eläinten ihon hoidossa ripulin aikana

Koirilla ja kissoilla voi esiintyä ripulia, joka sotkee eläimen peräpään. Eläin ei välttämättä joko iän tai sairauden takia pysty itse enää huolehtimaan hygieniastaan, joten sitä on autettava. Likainen peräpää aiheuttaa kutinaa ja eläin voi hankaamalla rikkoa herkän ihon, joka helposti voi tulehtua.

Hevosilla esiintyy etenkin ruokintamuutosten yhteydessä helposti ripulia. Esim. siirryttäessa laidun heinästä kuiva/säilöheinään. Löysä uloste valuu usein pakaroista sisäreisien väliin. Hevosen liikkuessa voi kuivunut uloste hankaa ihon rikki. Rikkoutunut iho tulehtuu helposti.Pyri selvittämään syy vatsanongelmiin ja korjaamaan tilanne.

Eläimestä riippumatta on ripulisen peräpään ihonhoito 1) pesu ja 2) tarpeen vaatiessa oirelevan ihon voitelu. Mikäli iho ei ole tulehtunut pese alue Derma4 hellävaraisella shampoolla. Mikäli alue punoittaa ja on lämmin pese alue Derma1 Skin Care shampoolla. Kuivaa alue hyvin puhtaalla pyyhkeellä. Etenkin hevosilla muodostuu sisäreisien väliin helposti hankauma. Hankauman hoitoon soveltuu Derma2 Calming Serum. Lisää ihotulehduksista ja hankaumista.

Hyvä vinkki suojaamaan peräpäätä on pesun yhteydessä suihkuttaa kuivaan ja pestyyn peräpäähän Derma9 Luxury shine&care suihketta ja hevosilla myös häntään. Suihke jättää likaa hylkivän pinnan ja suojaa ihoa ja helpottaa jatkossa hännän pesua. Jatkuvaan ripuliongelmaan voidaan hevosilla laittaa puhtaisiin kuiviin pakaroihin Derma10 Heel balm voidetta, joka vedettömänä voiteena suojaa ja estää ripulin pääsyä iholle.

Sukuelimet ja niiden pesu SOLHEDS Derma-tuotteilla

Oleellinen osa eläinten hygieniaa on myös sukuelinten puhtaus. Karvaisilla koirilla jää joskus sukuelimet takkujen alle piiloon ja jätökset jäävät karvoihin kiinni. Auta pesemällä tarvittaessa lemmikkisi peräpää ja poista varovasti takut. Pesu laimealla Derma4 Gentle shampoolla. Mikäli ympäröivä iho on lämmin ja punoittaa on pesu Derma1 Skin care shampoolla parempi vaihtoehto. Ihoa voi tarpeen mukaan rauhoittaa voitelemalla Derma2 calming seerumilla.

Hevoset

Hevosilla tulee tammojen nisät tarkistaa ja pestä kaikki lika ja töhnä pois. Etenkin kesällä hyönteisaikaan on nisien puhtaana pito entistä tärkeämpää. Mikäli iho on kunnossa riittää pesu laimealla Derma4 Gentle shampoolla ja jos iho punainen, lämmin ja hyönteisten purema on pesu Derma1 Skin care shampoolla tällöin parempi. Ihoa voi tarpeen mukaan rauhoittaa voitelemalla Derma2 Calming seerumilla.

Orien ja ruunien penis on syytä tarkistaa säännöllisesti. Esinahan alle kerääntynyt lika ja ylimääräinen tali muodostaa helposti kiinteän karstapallon, joka voi aiheuttaa kipua, hankaumia ja haavoja. Pahimmillaan tämä voi jopa vaikuttaa hevosen liikkumiseen. Osa hevosista on syytä rauhoittaa ennen toimenpidettä, jotta penis saadaan koko matkalta esiin pesua varten. Perus peniksen pesuun sopii laimea Derma4 Gentle shampoo. Mikäli peniksen iho on ärtynyt ja haavainen pestään penis toiseen kertaan 50% Derma1 Skin care shampoolla ja annetaan vaikuttaa 3-5 minuutia ennen pois huuhtelemista.