fbpx

Yleisiä ohjeita hevosen hoitoon

Iho on eläinten laajin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan. Terve iho pysyy hyvin kunnossa asianmukaisella perushoidolla, kuten oikealla ruokinnalla, riittävällä ulkoilulla ja liikunnalla.

Hevosen puhtaanapito pitää sisällään harjaamisen, hien vesipesun sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen hevonen on alttiimpi ihovaurioille.

Derma4 Gentle shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee hevosen karvapeitteen hellävaraisesti, ihoa ärsyttämättä. Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Shampoon luonnonöljyt hoitavat sekä tuovat loistavan kiillon karvapeitteeseen, lisäksi jää karvapeitteeseen kevyt huomaamaton likaa hylkivä pinta. Shampoo on helposti pois huuhdeltavissa. Shampoon hellävaraisuus perustuu kasviperäisiin ionittomiin peseviin aineisiin.

Varaa hevosesi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua shampoota. Hiero shampoo koko karvapeitteeseen ihoon asti. Huuhtele huolelllisesti koko karvapeite ihoa myöten. Derma9 Luxury shine&care avulla voit turvallisesti hoitaa eläimesi karvapeitteen ja jouhet kiiltäväksi sekä takkuvapaaksi edustuskuntoon kisoihin ja näyttelyihin. Derma9 on erinomainen kosteusuihke kuivalle iholle esim. hilseilevälle harjaja häntämarrolle.

Märkä karvapeite ja kostea iho, etenkin loimen alla, tarjoavat erinomaisen kasvualustan mikrobeille. Huolehdi, että iho pääsee pesun jälkeen ja sadekeleillä kuivumaan. Yleisten ihoinfektioiden hoitoon (sieni, hiiva, bakteeri) soveltuu edellä olevat ohjeet haavoille.

Ihovauriot, haavat, naarmut, hankaumat

Pienemmät pintahaavat paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Perushoito haavojen ja hankaumien kaltaisissa ihovaurioissa on pitää vaurioitunut iho puhtaana. Derma1 skin care shampoon sisältämät eteeriset öljyt puhdistavat haavan tehokkaasti ympäröivää ihoa rasittamatta. Avonaisen haavan hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 haavaöljy. Sen eteeriset öljyt auttavat estämään ihovaurion syntymistä ja leviämistä. Ne tukevat myös ihon uudistumista omega-3, -6, -7 ja -9 rasvahappojen avulla ja tuovat haavalle sen tarvitsemaa kosteutta.

Haavoihin, joissa iho ei ole rikki saadaan lisäapua hieromalla vaurioituneeseen kohtaan tulehdusta lieventävää, ihon ja karvojen uudistumista kiihdyttävää ja ihoa kosteuttavaa Derma2 Calming seerumia. Ihon oikea kosteustasapaino pitää ihon kimmoisana ja kestävämpänä hankausta ja muuta mekaanista rasitusta kohtaan.

Tulosta ohjeet pdf muodossa

Derma-tuotteiden käyttöohjeet ihovaurioiden kotihoidossa