fbpx

Tassujen hoito

SOLHEDS Derma-tuotteet apuna tassujen / polkuanturoiden hoidossa

Koirien ja myös kissojen tassut vaativat paikoin hoitoa. Pentujen anturat eivät ole vielä kovettuneet ja niitä on hyvä seurata, ettei ne ”käytössä” vaurioidu. Kosteat kurakelit, talvisin suolaus ja hiekoitus sekä sora ovat monen koiran tassuille (ja karvattomalle vatsan iholle) iso rasite. Likainen iho on alttiimpi ihovaurioille. Kaupunkikoirilta on hyvä pestä suola ja piki pois tassuista ja vatsanalusesta, samoin kuin maalaiskoirilta kura ja lika. Pelkkä vesi ei yksinään riitä.

Huomioithan, että koirat hikoilevat vain tassuistaan ja siksi tassujen ihoa ei tule tukkia paksuilla rasvoilla tai vahoilla. Tassuista hikoilu on tärkeä osa koiran lämmönsäätelyä läähätyksen lisäksi. Tarkista koirasi tassujen kunto viikottain ja aktiivikäytössä rasituksen alla päivittäin. Perustassuhuollossa, kuten kuivien polkuanturoiden rasvaus, pitäydy ”perusvoiteissa” kuten Derma10 Heel Balm. Vahvat tehoaineet, kuten korkean pitoisuuden eteeriset öljyt, terva tai pihka , on ongelmatilanteita varten, älä käytä turhaan tehoaineita.

Tassujen huoltopesu

Pese tassut ja vatsanalunen vähintään kerran viikossa laimealla Derma4 shampoolla, jotta suola ja piki saadaan paremmin pois ihoa ärsyttämästä. Suola ja piki kuivattaa anturoita ja lopulta voi muodostua halkeumia. Hoida herkkätassuisen koiran anturat ajoissa ennaltaehkäisevästi, jotta halkeumilta säästyttäisiin.

Polkuanturoiden ja tassuongelmien ennaltaehkäisyyn

Ennaltaehkäisyyn soveltuu hyvin imeytyvä, kosteuttava ja rasvahappoja sisältävä Derma9 Luxury shine&care suihke. Valmistaudu kurakeleihin ja suolaukseen aloittamalla tassujen hoito jo syksyllä. Derma9 imeytyy välittömästi ja ei siten sotke sisätiloissa sekä autaa pitämään karheat polkuanturat kunnossa. Putsaa ja tarkista tassut sisään tullessa ja suihkuta puhtaisiin kuiviin tassuihin Derma9 suihketta 1-2 kertaa päivässä. Voit myös laittaa Derma9 suihketta suojaamaan paljasta vatsaa. Derma9 suihke jättää likaa hylkivän pinnan iholle ja kosteuttaa sekä hoitaa ihoa. Siten on koira helpompi pitää puhtaana ja takuttomana. Sama hoito soveltuu myös kesällä esim. Kuuman asfaltin kuivattamille tassuille.

Tassujen hoito talvella ja kovassa rasituksessa

Pitkät karvat keräävät varsinkin nuoskalunta ja usein tassukarvojen siistiminen helpottaa ongelmaa. Derma9 suihke jättää kosteutta/lunta hylkivän pinnan karvoihin. Käytä Derma9 suihketta vähentämään lumipallojen muodostumista karvoihin. Suihkuta tai hiero kädellä Derma9 valmistetta vatsa-, tassu- ja kaikkiin pehmeisiin pidenpiin koristekarvoihin. Käsittely helpottaa lumipallojen poistamista. Tee käsittely 1-2 kertaa päivässä, sitä useammin mitä rankempi nuoskalumikeli. Kovassa rasituksessa olevat koirat kuten metsästys-, agility- ja vetokoirat, saattavat hyötyä mekaanisesta suojasta anturoissaan kuten tossuista. Derma10 Heel Balm on vedetön voide suojaamaan anturoita kovassa kulutuksessa (metsästys, agility, kuuma asfaltti) sekä pakkasta ja lunta vastaan. Derma10 voide imeytyy hyvin ja auttaa jo vaurioituneiden ja haljenneiden anturoiden ihon uudistumista. Voitele koirasi anturat ennen rasitusta ja uudelleen illalla yötä vasten. Tarkista käyttökoiran sekä hellekesällä koirasi tassut säännöllisesti. Osa koirista pitää Derma10 voiteesta ja voivat siten nuolla tassujaan. Tämä ei ole vaarallista.

Hoida polkuanturat ajoissa, jottei halkeamia syntyisi.     c