fbpx

Lemmikkisi on turvallisen ja vaikuttavan hoidon arvoinen

Biokemisti Saija Pihkasen silmäterällä, Tilla-hevosella oli kiusallinen kesäihottuma. Markkinoilta ei löytynyt vaivaan yhtään tehokasta ja turvallista hoitotuotetta, joten kokenut bio- ja lääketeollisuuden projektien vetäjä päätti kehittää sellaisen itse. Vankan kehitystaustan ansiosta työ onnistui niin hyvin, että tutut hevosalan ammattilaiset, yritykset ja eläinlääkäritkin alkoivat kysellä tuotteen reseptin perään.

Yritystoiminnan ohella Saija Pihkanen hoitaa omalla Solhed-hevostilallaan päivittäin niin hevosia, kissoja kuin koiriakin. Näin syntynyttä arjen tietoa ja kokemusta hän hyödyntää myös tuotekehityksessä. Tuotteet kehitetään reaalimaailman todellisiin olosuhteisiin. Tällä kertaa kuvauskaverina on naapurin Voitto ja Ruttu, jotka ovat Pihkasen vakioasiakkaita.

Tapahtumaketjusta syntyi perheyritys Tilla Oy vuonna 2013.  Hevostilalla toimivan yrityksen tavoite on edistää eläinten hyvinvointia. Yrityksellä on kaksi eläintenhoitoon suunnattua tuotebrändiä: kattobrändi SOLHEDS ja sen alla Derma-tuoteperhe.

– Toimintamme lähtökohtana on kehittää ylivertaisen laadukkaita ja luotettavia, eläimille

suunnattuja hyvinvointituotteita ekologisesti kestävällä pohjalla. Siksi kaikki tuotteemme on valmistettu pienellä hiilijalanjäljellä puhtaista luonnon raaka-aineista, mahdollisimman paljon luomua käyttäen, lääkekehitysmallia mukaillen ja asianmukaisesti testaten, Pihkanen kertoo. 

Tuoteturvallisuus selkäytimessä

Aiempaa työtaustaansa vasten Pihkasen järkytys oli suuri, kun hän ensimmäistä tuotekehitysprosessia käynnistäessään havaitsi, että eläinhoitotuotteet ovat viranomaismääräyksissä teknisiä valmisteita, eli eläin on lainsäädännöllisesti tavaran asemassa. 

–Myynnissä olevilta eläintuotteilta ei vaadita

samaa tuoteturvallisuutta kuin ihmistuotteiltaTämä näkyy kauppojen eläintuotehyllyissä. Esimerkiksi säilöntäaineet ovat iso ongelmapaikka eläinhoitotuotteissa. Tuotteissa voi olla jopa eläimille myrkyllisiä ja täysin hoitotuotteeseen soveltumattomia ainesosia. Siksi kehitin meidän tuotteillemme aivan oman ihoystävällisen säilöntäjärjestelmän, Pihkanen toteaa.

– Kaikki tuotteemme ja ainesosamme on analysoitu turvallisuusnäkökulmasta.  Tuotteissamme on hyvin riisuttu kemia, mistä olen kemistinä ylpeä. Meillä on kliinistä näyttöä ja dataa tuotteidemme vaikuttavuudesta, ja esimerkiksi kaikki säilyvyydet on testattu virallisesti ja puolueettomasti. 

Saijan turvalliset hoitovinkit lemmikeille

– Lumipaakkujen ja sähköisyyden ehkäisyyn turkissa: suihkuta Derma9 Luxury shine&care -hoitosuihketta karvoihin. Derma9 tarjoaa myös erinomaisen kevyen hoidon polkuanturoille ja iholle.

– Polkuanturoiden tehohoitoon pakkasella sekä kovaan rasitukseen antaa suojaa vedetön Derma10 Heel balm -tassuvoide, joka hoitaa ja pitää polkuanturat pehmeinä.

Kaikki Derma-tuotteet on valmistettu kestävän kehityksen periaattein tarkoin valikoiduista ja puhtaista luonnon raaka-aineista.

Lisää hoito-ohjeita arkeen ja ongelmaihon hoitoon www.solheds.com

Tilla Oy on vuonna 2013 perustettu perheyritys SOLHEDS-brändin ja Derma-tuoteperheen takana. Yrityksen perustaja Saija Pihkanen on biokemian maisteri, joka on toiminut tutkijana eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja vuodesta 1995 lähtien bio- ja lääketeollisuuden johtotehtävissä vastaten aiemmissa työpaikoissaan muun muassa tieteellisten innovaatioiden kaupallistamisesta, myynnistä ja markkinoinnista sekä tuotekehitysprojektien vetämisestä.

Yrityksen tuotteita voi tilata myös suoraan omasta verkkokaupasta.

https://solheds.com/verkkokauppa/

Artikkelin kirjoittanut Jari Peltoranta Sanomien mainoslehteen.