fbpx

Kuiva ja hilseilevä iho

SOLHEDS luonnontuotteiden käyttöohjeet apuna koiran, kissan ja hevosen kuivan ja hilseilevän ihon hoidossa

Koiran, kissan ja hevosen kuiva ja hilseilevä iho kannattaa hoitaa ajoissa. Karvapeite tekee koiran, kissan ja hevosen ihon hoidosta haasteelista, varsinkin jos hoidettavana on laaja ihoalue. Derma9 Luxury shine & care suihkeen avulla saat helposti kosteutettua ihoa, suihkuttamalla tuotteen sisältämiä kosteuttavia aineita ja rasvahappoja iholle, jotka imeytyvät nopeasti. Harjaa vastakarvaa tai nosta karvoja/jouhia ja suihkuta Derma9 suihketta. Kuivaihoisen kissan, koiran ja hevosen pesuun soveltuun Derma4 Gentle shampoo, jonka ionittomat neutraalit pesevät aineet pesevät eläimen hellävaraisesti, ihoa kuivattamatta. Derma4 shampoo sisältää myös ihoa kosteuttavia ja rauhoittavia aineita ja jättää kauniin kiillon sekä huomaamattoman likaa hylkivän pinnan. Pesun yhteydessä Derma15 Lusterious conditioner hoitoaine kosteuttaa myös ihoa.

Lisää ohjeita asianmukaiseen pesuun löydät pesuosiosta.

Talvi ja hilseilevä iho

Talviaikana ongelma usein pahenee. Etenkin hevosilla hilseilee harja- ja häntämarto runsaasti. Hyvä hoito on harjata hilse pois ja suihkuttaa Derma9 suihketta kuivalle iholle.

Huomioi koiran, kissan ja hevosen kuivan ja hilseilevän ihon hoidossa

Koiran, kissan ja hevosen hilseilevän ihon taustalla on usein kuiva iho. Lisäksi voi taustalla olla myös atooppinen/allerginen iho ja ihon rakenteellinen heikkous, rasvahappovaje. Rasvahapot tekevät ihon joustavaksi ja siten kestävämmäksi ulkoista rasitusta kohtaan. Eläimet saavat rasvahappoja ravinnosta, mutta aina se ei riitä, eikä sisäinen järjestelmä välttämättä toimi vieden riittävästi rasvahappoja iholle.

Kuiva hilseilevä iho ”vuotaa” päästämällä kosteutta haihtumaan iholta. Kuiva hilseilevä iho aiheuttaa myös helposti kutinaa. Kuivan hilseilevän ihon hoidossa on syytä välttää vahvoja peseviä aineita. Anioniset sulfaattipohjaiset pesevät aineet pesevät liian tehokkaasti rasvoja ja siten voivat pahentaa tilannetta. Kuivan ja hilseilevän ihon hoitoon on hyvä antaa paikallisesti rasvahappoja, myös systeeminen (suun kautta) annetut asianmukaiset öljyt voivat auttaa.

Lisää ohjeita asianmukaiseen pesuun löydät pesuosiosta.

Mitä olisi hyvä ymmärtää eläinten hoitotuotteiden tuoteturvallisuudesta löydät täältä.