fbpx

Eläimen pesu

Kissan / koiran / hevosen pesu SOLHEDS Derma4 Gentle shampoolla

Derma4 hellävarainen shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee eläimen karvapeitteen hellävaraisesti, ihoa ärsyttämättä. Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Derma4 shampoon luonnonöljyt hoitavat karvapeitettä ja tuovat karvapeitteeseen loistavaa kiiltoa sekä silkin pehmeyttä. Derma4 shampoo ei pese karkeakarvaisen koirarodun karvan karkeutta tai vesi- ja alkuperäisrodun karvapeitteen erityisominaisuutta pois. Shampoo jättää karvapeitteeseen huomaamattoman likaa hylkivän pinnan. Shampoo on helposti pois huuhdeltavissa. Shampoon hellävaraisuus perustuu kasviperäisiin ionittomiin peseviin aineisiin ja ihon hoito luonnon aineisiin kuten: argan öljy, aloe vera, karitevoi ja laventeli.

Varaa eläimesi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua Derma4 shampoota, laimennus 1:5 – 1:20 eläimen likaisuudesta riippuen. Hiero shampoo koko karvapeitteeseen ihoon asti. Huuhtele huolellisesti koko karvapeite ihoa myöten.

Hoitoaineena voit käyttää joko märkään karvapeitteeseen poishuuhdeltavaa Derma15 Lusterious conditioner tuotetta ja pyyhekuivaan Derma9 Luxury shine&care suihketta. Mitä hienompi ja ohuempi karva, sen vähemmän tarvitaan Derma9 suihketta ja tällöin pikemmin kuivaan turkkiin. Derma15 hoitoaine kosteuttaa ihoa ja siten kannattaa hieroa se ihoa myöten. Molemmat hoitotuotteet Derma9 ja Derma15 hoitavat karvapeitettä karvan rakennetta tukien sekä helpottavat turkin selvittämistä ja vähentävät karvan sähköisyyttä. Derma15 hoitoainetta voidaan käyttää turkin tehohoitoaineena pidentämällä vaikutusaikaa. Lisää ohjeita turkin hoitoon löydät osiosta karvapeitteen/turkin/jouhien hoito.

Märkä karvapeite ja kostea iho, etenkin loimen alla, tarjoavat erinomaisen kasvualustan ei toivotuille mikrobeille (esim. bakteeri). Huolehdi, että iho pääsee pesun ja uimisen jälkeen sekä sadekeleillä kuivumaan. Tarkista ihopoimut säännöllisesti, ettei näihin ole jäänyt kosteutta ja likaa.

Vinkkejä eläimen pesuun ja ihon hoitoon

Eläintä pestessä kiinnitä huomiota mitä shampoota käytät

Tarkista, että tuotteen pH on ~7 sekä mitkä ovat pesevät aineet eli tensidit. Perus terveen eläimen voi pestä satunnaisesti yleisimmillä anionisia tensidejä, kuten -sulfaatteja sisältävillä pesuaineilla. Herkän, ongelmaihon ja iho-ongelmien yhteydessä sekä usein pestessä on syytä pitäytyä shampoissa, joissa on ionittomat eli varauksettomat pesevät aineet. Pesevät aineet eli tensidit määrittävät kuinka hellävarainen shampoo on, ei shampooseen lisätyt muut aineet kuten aloe vera, jolla muutoin positiivinen vaikutus iholle.

Herkän ihon suhteen on hyvä välttää ylimääräistä ja turhaa kemiallista kuormitusta iholle. Mikäli eläimesi kutiaa ja hankaa pesun jälkeen on joko pesuaineen huuhtelu ollut riittämätön ja/tai pesuaine eläimesi ihoa ärsyttävä. Huomioi vesiroduissa (esim. Labradorin noutaja) sekä sään kestävissä alkuperäisroduissa (esim. islannin- & suomenhevonen), että tämä rotuominaisuus on sisäänrakennettu myös karvapeitteeseen. Karvapeitteen runsas rasvahappopitoisuus tuo veden/säänkestävyyttä. Älä heikennä karvapeitteen laatua liian voimakkailla anionisilla sulfaattipitoisilla shampoopesuilla. Derma4 Gentle shampoo on turvallinen valinta ”säänkestäville” roduille.

Älä käytä tuotteita joiden ainesosia et tiedä!

Mitä olisi hyvä ymmärtää eläinten hoitotuotteiden tuoteturvallisuudesta löydät täältä.