fbpx

Koirien korvien puhdistus

Käyttöohjeet korvien puhdistukseen SOLHEDS Derma8 Ear Cleaner -tuotteella

Aseta Derma8 korvahuuhteen pullon suu korvakäytävän yläpuolelle. Purista pullosta 1-2ml kunnes korvakäytävä on täynnä. Hellävaraisesti hiero korvalehteä, jotta hoitoaine pääsee vaikuttamaan. Anna koiran ravistella päätään. Pyyhki pumpulilla hellävaroin ylimäärinen liuos ja siisti korvalehti sisäpuolelta varovasti. Derma8 korvahuuhteen  luonnonaineet puhdistavat, suojaavat ja hoitavat ihoa sekä vähentävät kutinaa ja vahvistavat korvan ihon suojamekanismia tulehduksia vastaan. Käytettäessä lääkehoidon tukena muista pitää vähintään puolen tunnin tauko ennen kuin laitat korvalääkettä korvahuuhteen jälkeen.

Uusittu Derma8 Ear cleaner SENSITIVE on nimenomaan kehitetty soveltumaan myös allergisten koirien korvien pesuun sekä ongelmakorville. Koirille, jotka kärsivät toistuvista hiivatulehduksista. Derma8 puhdistaa tehokkaasti erilaista likaa, eritettä ja vahaa korvista ja käy myös kissojen korvien puhdistukseen.

Tietoa koirien korvien puhdistamisesta

Koirien korvat on hyvä tarkistaa säännöllisesti sekä puhdistaa tarpeen mukaan. Tarkista koirasi korvat viikottain. Terveitä ja puhtaita korvia ei tarvitse hoitaa. Koirat alkavat usein oireilemaan päätään ravistamalla, korvia rapsuttamalla, kun korvissa on ongelmia. Korvien kosteus muodostaa riskitekijän korvatulehduksille, samoin on myös luppakorvaiset koirat alttiimpia korvatulehduksille.

Korvan ”ilmastointia” on hyvä parantaa leikkaamalla runsas korvalehdensisäpuolen karvoitus. Usein korvatulehdus voi olla seurausta allergiasta. Eläinlääkäri diagnostisoi korvatulehduksen sekä ohjeistaa asianmukaisen paikallisen ja/tai systeemisen hoidon.

Mitä olisi hyvä ymmärtää eläinten hoitotuotteiden tuoteturvallisuudesta löydät täältä.

Hiivatulehdus koiran korvissa 

Ongelmakorvat, toistuvat korvatulehdukset koirilla

Toistuvat korvatulehdukset ovat sekundääritulehduksia, jolloin ensisijainen syy esim. koiran hiivatulehdukseen korvissa, on joku muu syy. Useimmiten taustalla oleva ensisijainen syy on allergia.Hiivasieni on tyypillinen taudinaiheuttajamikrobi korvatulehduksissa. Usein hiivatulehduksissa on myös muita bakteereita. Valitettavan usein muodostuu korvatulehduksista toistuva ja jatkuva ongelma ns. hiivakorvat. Toistuvan korvatulehdusongelman hoidossa ja ennaltaehkäisyssä, on korvien puhtaanapito tärkeä tekijä. Ongelmakorvakoiran korvat on hyvä puhdistaa tarpeen mukaan, jopa viikottain. Uimisen ja kylvettämisen jälkeen kannattaa seurata, että korvat saadaan kuiviksi. Tavoite on pitää korvat puhtaana ja kuivina, jotta taudinaiheuttajamikrobeille ei muodostusi suotuisia elinolosuhteita. Derma8 Ear cleaner sopii erinomaisesti koiran hiivakorvan pesuun. Derma8 puhdistaa tehokkaasti erilaista likaa, eritettä ja vahaa koiran korvista ja edesauttaa estämään tulehduksen syntymistä. Derma8 huuhde käy myös kissojen korvien puhdistukseen.

Koirien hiivatulehdusten syyt ja taustatekijät on syytä selvittää yhdessä eläinlääkärin kanssa, jotta tulehdukset saadaan jatkossa hallintaan sekä muu lääkityksen tarve.