fbpx

Koirien korvien puhdistus

Käyttöohjeet korvien puhdistukseen SOLHEDS Derma8 Ear Cleaner -tuotteella

Aseta Derma8 korvahuuhteen pullon suu korvakäytävän yläpuolelle. Purista pullosta 1-2ml kunnes korvakäytävä on täynnä. Hellävaraisesti hiero korvalehteä, jotta hoitoaine pääsee vaikuttamaan. Anna koiran ravistella päätään. Pyyhki pumpulilla hellävaroin ylimäärinen liuos ja siisti korvalehti sisäpuolelta varovasti. Derma8 korvahuuhteen  luonnonaineet puhdistavat, suojaavat ja hoitavat ihoa sekä vähentävät kutinaa ja vahvistavat korvan ihon suojamekanismia tulehduksia vastaan. Käytettäessä lääkehoidon tukena muista pitää vähintään puolen tunnin tauko ennen kuin laitat korvalääkettä korvahuuhteen jälkeen.

Tietoa koirien korvien puhdistamisesta

Koirien korvat on hyvä tarkistaa säännöllisesti sekä puhdistaa tarpeen mukaan. Tarkista koirasi korvat viikottain. Terveitä ja puhtaita korvia ei tarvitse hoitaa. Koirat alkavat usein oireilemaan päätään ravistamalla, korvia rapsuttamalla, kun korvissa on ongelmia. Korvien kosteus muodostaa riskitekijän korvatulehduksille, samoin on myös luppakorvaiset koirat alttiimpia korvatulehduksille.

Korvan ”ilmastointia” on hyvä parantaa leikkaamalla runsas korvalehdensisäpuolen karvoitus. Usein korvatulehdus voi olla seurausta allergiasta. Eläinlääkäri diagnostisoi korvatulehduksen sekä ohjeistaa asianmukaisen paikallisen ja/tai systeemisen hoidon.

Koirien hiivatulehdus / ongelmakorvat

Hiivasieni on tyypillinen taudinaiheuttajamikrobi korvatulehduksissa. Valitettavan usein muodostuu korvatulehduksista toistuva ja jatkuva ongelma ns. hiivakorvat. Toistuvan korvatulehdusongelman hoidossa on korvien puhtaana pito tärkeä tekijä tulehdusten ennaltaehkäisyssä. Ongelmakorvakoiran korvat on hyvä puhdistaa 1-3 kertaa viikossa, sekä uimisen ja kylvettämisen jälkeen. Tavoite on pitää korvat puhtaana ja kuivina, jotta taudinaiheuttajamikrobeille ei muodostusi suotuisia elinolosuhteita.