fbpx

Karvapeitteen, turkin ja jouhien hoito

Luonnollinen turkki- ja jouhihuolto SOLHEDS tuotteilla

Koirien, kissojen ja hevosten oma mekanismi on tuoda talirauhasesta rasvahappoja iholle ja karvoihin. Terveen hyvinvoivan koiran/kissan/hevosen karvapeitteen luonnollinen kiilto tulee rasvahapoista.

Luonnonöljyjen avulla voidaan tehokkasti hoitaa karvoja ja jouhia. Osa luonnonöljyistä pystyy tunkeutumaan karvojen sisälle ja näin tukemaan ja vahvistamaan karvoja, eikä vain kalvon muodostamalla peittämään karvan ja sen mahdolliset ongelmat. Luonnonöljyjen avulla saadaan myös kiiltoa. Yksi arvostetuimpia kiillon tuojia ja hoitoöljyjä karvoihin on ns. Marokon öljy eli argan öljy. Luonnonöljyjä yhdistämällä oikeassa suhteessa saadaan myös tehokkaita selvitysaineita takkuturkin ja jouhien avuksi sekä tukea karvan rakenteelle.

Derma9 Luxury shine&care suihkeen luonnonöljyt muodostavat vahamaisen kalvon karvojen ympärille, mutta silikonista poiketen on kalvo hengittävä. Mitä paksumpi karva/jouhi sen pidempään kestää kalvon luominen. Kalvon synnyttyä riittää takkuvapaan turkin/jouhien ylläpitoon 2 – 5 kertaa viikossa käsittely. Ongelmatakkuihin, kuten koirien pussihousu- ja korvantaustakkuihin, on hyvä konsti suihkuttaa 2-3 peräkkäisenä päivänä Derma9 ja vasta tämän jälkeen tarttua kampaan. Parhaimman tuloksen saat käyttämällä Derma9 suihketta pesun jälkeen puhtaaseen ja kosteaan karvapeitteeseen ja jouhiin. Mitä hienompi ja ohuempi karva, sen vähemmän tarvitaan Derma9 suihketta ja tällöin kannattaa Derma9 suihketta käyttää pikemmin kuivaan turkkiin.  Derma9 suihke jättää kosteutta/lunta hylkivän pinnan karvoihin. Käytä Derma9 suihketta myös vähentämään lumipallojen muodostumista karvoihin. 

Pesun yhteydessä loistava hoito karvapeitteelle/jouhille on poishuuhdeltava Derma15 Lusterious conditioner käsittely. Derma15 hoitoaine tukee karvan/jouhien rakennetta ja hoitaa karvapeitettä sekä antaa kosteutta karvoihin/jouhiin ja iholle. Derma15 käsittelyä pidentämällä saat erinomaisen tehohoidon turkkiin. Derma15 helpottaa turkin, jouhien kammattavuutta ja pitää takut kurissa. Yhdistämällä Derma9 suihkeen ja Derma15 hoitoaineen saat luonnollisen suojan karvapeitteelle/jouhiin likaa, lunta, takkuja vastaan sekä kauniin, kiiltävän hyvinvoivan karvapeitteen/jouhet. Extra WAU karvapeitteeseen/jouhiin ennen kisoja Derma15 käsittelyllä.

Huomioithan, että puhdas turkki on jo itsessään kaunis. Pese asianmukaisesti tarpeen vaatiessa hoitavalla Derma4 Gentle shampoolla. Likainen eläin on alttiimpi ihovaurioille. Lisäohjeita pesuosiossa.

Huikean kisakiillon saat turvan ja silmän ympäryksiin Derma12 finishing oil-tuotteella ihoa hoitaen.

Lisää tuotteista

Derma9 Luxury shine&care on ihoa hoitava turkin, karvapeitteen ja jouhien hoitoaine ja selvitysaine

Turkin ja jouhien hoitotuotteet

Valtaosassa karvojen hoitotuotteita on vaikuttavana aineena erilaiset silikonit. Eläinten hoitotuotteissa käytetyt silikonit ovat tyypillisesti heikompi laatuisia ja niiden käyttö on moninkertainen verrattuna ihmisten tuotteisiin. Silikonin teho karvojen, turkin ja jouhien hoitotuotteissa perustuu sen muodostamaan kalvoon karvojen/jouhien ympärille. Silikonikalvo on muovintapainen ja muita aineita läpäisemätön. Silikoni antaa siten muovin tapaan hienon kiillon sekä toimii tehokkaana selvitysaineena.

Silikonipohjaisen tuotteen kyky luistoaineena on helppo testata suihkauttamalla sitä esimerkiksi lattialle. Silikonin pois pesuun tarvitaan vahva anioninen(sulfaatti) pesevä aine (esim. Fairy). Silikonipohjaiset hoitotuotteet aiheuttavat helposti silikonin kasaantumisen käyttöalueelle ja siten niitä ei tule joutua iholle. Iholla läpäisemätön muovimainen kalvo aiheuttaa helposti iho-ongelmia.

Monet muut aineet, joilla turkin ja karvapeitteen ulkonäköä pyritään parantamaan ovat eläimelle vieraita (silkki, helmiäinen) ja siten mahdollisia allergian aiheuttaja. Myös monet muut turkin ja karvapeitteen hoitotuotteet, kuten väriä tehostavat aineet ja värin poistajat/valkaisijat sisältävät usein haitallisia aineita. Näissä tapauksissa tulisi tuotteessa olla selkeät varoitukset. Tällaisia varoituksia on esimerkiksi: herkästi syttyvä, ei saa käyttää avotulen läheisyydessä. Hyvä nyrkkisääntö on, että eläimeen käytettävää tuotetta on uskallettava itse käyttää omiin hiuksiin ja iholle.

Älä käytä tuotteita joiden ainesosia et tiedä.

Mitä olisi hyvä ymmärtää eläinten hoitotuotteiden tuoteturvallisuudesta löydät täältä.