fbpx

Eläinten hoitotuotteet

Mitä eläinten hoitotuotteista tulisi tietää

Eläinten hoitotuotteet ovat lainsäädännöllisesti väliinputoajia. Niitä ei koske kosmetiikkalainssäädäntö. Eläin on juridisesti esine. Eläinten hoitotuotteet ovat ns. teknisiä valmisteita, kuten auton akkuvesi, jolloin haitallisten, myös ihmisten tuotteissa kiellettyjen aineiden käyttö on sallittua. Viranomaiset eivät myöskään osaltaan edellytä mitään muodollista pätevyyttä eläinten hoitotuotteiden valmistajilta tai markkinoijilta tai laatuvaatimuksia käytetyille raaka-aineille. Niinpä markkinat ovat vapaat meille kaikille maallikoista asiantuntijiin tuoda oma versiomme eläinhoitotuotteista myyntiin.

Kuluttajalle tilanne on enemmän kuin haasteellinen valita etenkin turvallinen sekä hyvä tuote. Laadukkaiden sekä turvallisten ja tehokkaiden eläinten hoitotuotteiden takaa löytyy:

1) Valmistaja/markkinoija, joka voi osoittaa esimerkiksi verkkosivuillaan tosiasiallista osaamista tuotteista ja niiden käyttöalueista ja yrityksestä löytyy myös muodollinen pätevyys toimialalle.
2) Tuotteiden etiketeistä löytyy ainesosat/raaka-aineet. Ei vain yksi yksittäinen ”teho”aine.
3) Tuotteista löytyy tieto mihin mahdollinen teho perustuu
4) Tuotteista löytyy käyttötarkoitus ja käyttöohjeet.
5) Tuotteista löytyy annosteluohjeistus
6) Tuotteista löytyy säilytysohjeet

Huomioithan, että ihmisten kosmetiikkatuotteet on kehitetty ihmisten iholle, jonka pH on noin 5,5 ja eläimille taas n. pH 7. Niinpä ihmistuotteet eivät ole suoraan soveltuvia eläinten hoitotuotteiksi varsinkaan iho-ongelmatilanteissa.

Lisää eläinten hoitotuotteiden tuoteturvallisuudesta löydät täältä.

Halutessasi valita luonnontuotteet tarkista, että tuotteet sisältävät vähintään 95% luonnon raaka-aineita, joka on ihmisten kosmetiikkapuolen ecosertifioinnin yksi peruskriteereistä. SOLHEDS-tuotteet täyttävät hyvin kaikki yllä mainitut kriteerit.