fbpx

Lemmikkien ihonhoito

Iho on eläinten laajin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan. Lemmikin puhtaanapito pitää sisällään turkin hoidon ja harjaamisen sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen lemmikki on alttiimpi ihovaurioille. Derma4 hellävarainen shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee turkin ihoa ärsyttämättä. Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Shampoon luonnonöljyt hoitavat sekä tuovat loistavan kiillon
karvapeitteeseen, lisäksi jää karvapeitteeseen kevyt huomaamaton likaa hylkivä pinta. Shampoo on helposti pois huuhdeltavissa.


Varaa lemmikkisi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko eläimen karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua shampoota. Huuhtele huolelllisesti koko karvapeite ihoa myöten. Kuivaa lemmikksi huolellisesti. Hoitoaineena voit käyttää joko kuivaan tai märkään karvapeitteeseen Derma9 Luxury shine&care suihketta. Derma9 on myös erinomainen
kosteusuihke kuivalle iholle.

SOLHEDS -TUOTTEIDEN KÄYTTÖOHJEET

Derma-tuotteiden käyttöohjeet ihovaurioiden kotihoidossa

1. Kastele ja huuhdo vedellä vaurioitunut iho kaikesta irto liasta. Hiero kevyesti Derma1 skin care shampoota oireilevalle alueelle ja anna vaikuttaa 3 minuuttia. Huuhtele alue hyvin shampoosta ja anna alueen kuivua/kuivaa alue puhtaalla pyyhkeellä.

2. Hiero kuivalle, puhtaalle vaurioituneelle iholle ja sen ympäristöön kevyesti Derma2 seerumia. Avonaista haavaa ei voidella.

3. Vereslihaisiin haavoihin suihkutetaan suoraan Derma6 haavaöljyä vesipesun jälkeen. Pisto-, viilto- , purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny näissä tapauksissa ja aina, kun olet epävarma hoidosta eläinlääkärin puoleen.

 

Derma-tuotteiden käyttöohjeet allergisen ihon hoidossa

Allergisen ihonhoito on kolmijakoinen

1. Vältä allergian aiheuttajaa – Selvitä yhdessä eläinlääkärin kanssa mille eläimesi on allerginen. Allergisoivien tuotteiden ja tekijöiden poissulkeminen ja välttäminen.

2. Hoida ihoa – Pidä puhtaana ja huolehdi ihon kosteustasapainosta. Usein vesipesu riittää, mutta paikallistulehdusriskitilanteissa (ihon pinta rikki, naarmut…) ja tukemaan hoitoa pese oireilevat alueet Derma1 skin care shampoolla ja voitele kuiva iho Derma2 seerumilla/Derma11 Anti-Itch suihkeella. Hyvin kuiva iho voidaan shampoo pesupäivänä voidella Derma5 Germ Fighting voiteella. Päivittäiseen allergisen iho-oireiden hallintaan soveltuu Derma2 seerumi/Derma11 suihke. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä.

3. Hoida allergista tulehdusreaktiota – Tulehdusta lieventävä lääkitys eläinlääkärin määräyksestä, kuten kortikosteroidit. Derma2 seerumilla on saatu erinomainen apu esimerkiksi hevosten yleisimmässä
allergisessa ihosairaudessa, kesäihottumassa. Kroonisten sairauksien, kuten allergian, perushoito on hyvä
ylläpitohoito.

OHJEET PDF-TIEDOSTONA

Derma-tuotteiden käyttöohjeet ihotulehduksissa

Derma-tuotesarjalla saadaan apua ihotulehdusten hallintaan pesemällä iho Derma1 skin care shampoolla (pidennä vaikutusaika 5–10min kts. ihovauriot) sekä voitelemalla kuiva ja puhdas iho Derma5 Germ Fighting voiteella. Ihotulehduksen rauhoituttua ja lievemmissä tulehdustilanteissa on Derma2 seerumi valinta Derma1 shampoopesun jälkeen. Mitä aikaisemmin tulehdus todetaan ja aloitetaan hoito, sen parempi on hoitotulos. Oireilevat alueet on hyvä voidella kaksi kertaa päivässä. Pitkittyneissä tulehdustilanteissa ja syyn selvittämiseksi käänny eläinlääkärin puoleen.

esim. pesupäivänä saat lisätukea ihon hoitoon voitelemalla ihon Derma5 voiteella. Derma5 soveltuu hyvin ns. elefantti-iholle eli esim. “juuriharjaksi” hangatuille hännille ja harjamarroille. Säännölliseen päivittäiseen hoitoon sopii Derma2 seerumi tai Derma11 Anti-Itch suihke parhaiten. Päivittäisen hoidon myötä on normaalia, että ihon pinnalle voi muodostua hilsekalvo. Mitä enemmän iho uusiutuu sen enemmän se hilseilee. Harjaa hilsekalvo pois ja voitele oireileva alue uudelleen. Säännöllinen hoitokäsittely ylläpitää ihon kosteutta ja kestävyyttä. 4. Suihkuta tai hiero kevyesti sienellä vastakarvaan Derma3 voidetta/suihketta parin sentin päähän oireilevista alueista. Levitä tuotteet karvoihin. kesäihottuma pesu – sommar eksem tvätt – sweet itch wash 5. Tilanteessa, jossa allergiaoireet äkillisesti ovat pahentuneet ja hevonen on esimerkiksi hangannut itsensä paikoin vereslihalle, kutsutaan paikalle eläinlääkäri, joka arvioi kortisonikuurin tarpeen. Avonainen vereslihainen haava hoidetaan avohaavana vedellä putsaten ja alueelle voidaan suihkuttaa Derma6 haavaöljyä.

Ihovauriot:

haavat, naarmut hankaumat

Pienemmät pintahaavat paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Perushoito haavojen ja hankaumien kaltaisissa ihovaurioissa on pitää vaurioitunut iho puhtaana. Derma1 skin care shampoon sisältämät eteeriset öljyt puhdistavat haavan ympäröivää ihoa rasittamatta. Avonaisen haavan hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 Wound Oil, joka tuo haavaan haavan tarvitsemaa kosteutta. Haavoihin, joissa iho ei ole rikki saadaan lisäapua hieromalla vaurioituneeseen kohtaan tulehdusta lieventävää, ihon ja karvojen uudistumista kiihdyttävää ja ihoa kosteuttavaa Derma2 calming seerumia. Tuotteiden eteeriset öljyt tekevät koirille hoidetun alueen nuolemisen epämiellyttäväksi.

Ihotulehdukset

Märkä turkki ja sen alla kostea iho on oivallinen kasvualusta ei toivotuille mikrobeille. Osa ihotulehduksista muodostuu toistuviksi. Yleisimpiä lienevät koirilla märkivä ihotulehdus eli ”hot spot”. Tärkeää on selvittää eläinlääkärin kanssa syy. Tilanteen mukaan suoritetaan tarvittavat toimenpiteet sekä eläinlääkäri arvioi lääkitystarpeen. Tämän jälkeen jatkuu asianmukainen ihon hoito. Iho pidetään puhtaana ja kuivana, jotta taudinaiheuttajamikrobien kasvuolosuhteita saataisiin heikennettyä. Tulehtuneelta ihoalueelta kannattaa yleensä ajaa karvat pois. Syvemmissä ihon tulehduksissa, kuten furunkuloosissa (tassutulehdus), voidaan tilannetta pyrkiä rauhoittamaan paikallishoidolla.

Allerginen iho

Allergiset ihottumat ovat yleensä kutisevia ja saavat siten eläimen reagoimaan oireileviin alueisiin esimerkiksi puremalla, nuolemalla ja hankaamalla, joka osaltaan pahentaa tulehdusreaktiota.