fbpx

Yleisiä ohjeita hevosen hoitoon

OHJEITA IHON HOITOON:

Iho on eläinten laajin elin ja se muodostaa mekaanisen suojan ympäristön haittatekijöitä kohtaan. Terve iho pysyy hyvin kunnossa asianmukaisella perushoidolla, kuten oikealla ruokinnalla, riittävällä ulkoilulla ja liikunnalla.

Hevosen puhtaanapito ja pesu

Puhtaanapito pitää sisällään harjaamisen, hien vesipesun sekä pesun tarpeen vaatiessa. Likainen hevonen on alttiimpi ihovaurioille.

Derma4 Gentle shampoo soveltuu usein toistuvaan pesuun, koska se pesee hevosen karvapeitteen hellävaraisesti, ihoa ärsyttämättä. Derma4 shampoo myös kosteuttaa ja rauhoittaa ihoa sekä poistaa tehokkaasti hilsettä. Shampoon luonnonöljyt hoitavat sekä tuovat loistavan kiillon karvapeitteeseen, lisäksi jää karvapeitteeseen kevyt huomaamaton likaa hylkivä pinta. Shampoo on helposti pois huuhdeltavissa. Shampoon hellävaraisuus perustuu kasviperäisiin ionittomiin peseviin aineisiin.

Varaa hevosesi pesulle aikaa. Kastele rauhassa koko karvapeite ihoa myöten. Likaisiin kohtiin hiero shampoota suoraan. Peruspesussa voit hyvin käyttää laimennettua shampoota. Hiero shampoo koko karvapeitteeseen ihoon asti. Huuhtele huolelllisesti koko karvapeite ihoa myöten. Derma9 Luxury shine&care avulla voit turvallisesti hoitaa eläimesi karvapeitteen ja jouhet kiiltäväksi sekä takkuvapaaksi edustuskuntoon kisoihin ja näyttelyihin. Derma9 on erinomainen kosteusuihke kuivalle iholle esim. hilseilevälle harja- ja häntämarrolle.

Märkä karvapeite ja kostea iho, etenkin loimen alla, tarjoavat erinomaisen kasvualustan mikrobeille. Huolehdi, että iho pääsee pesun jälkeen ja sadekeleillä kuivumaan. Yleisten ihoinfektioiden hoitoon (sieni, hiiva, bakteeri) soveltuu edellä olevat ohjeet haavoille.

Derma-tuotteiden käyttöohjeet ihovaurioiden kotihoidossa:

1. Kastele ja huuhdo vedellä vaurioitunut iho kaikesta irtoliasta. Hiero kevyesti Derma1 skin care shampoota oireilevalle alueelle ja anna vaikuttaa 3 minuuttia. Huuhtele alue hyvin shampoosta ja kuivaa alue puhtaalla pyyhkeellä/anna alueen kuivua.

2. Hiero kuivalle, puhtaalle vaurioituneelle iholle ja sen ympäristöön kevyesti levittämällä Derma2 calming seerumia. Avonaista haavaa ei voidella. Ihotulehdusten hallintaan soveltuu Derma5 Germ Fighting Cream.

3. Vereslihaisiin haavoihin suihkutetaan suoraan Derma6 Wound Oil vesipesun jälkeen.
Pisto-, viilto-, purema- ja isot haavat vaativat yleensä eläinlääkärin hoitoa. Käänny näissä tapauksissa ja aina, kun olet epävarma hoidosta eläinlääkärin puoleen.

Ihovauriot:

haavat, naarmut hankaumat

Pienemmät pintahaavat paranevat usein hyvällä kotihoidolla. Perushoito haavojen ja hankaumien kaltaisissa ihovaurioissa on pitää vaurioitunut iho puhtaana. Derma1 skin care shampoon sisältämät eteeriset öljyt puhdistavat haavan ympäröivää ihoa rasittamatta. Avonaisen haavan hoitoon soveltuu kirvelemätön Derma6 Wound Oil, joka tuo haavaan haavan tarvitsemaa kosteutta. Haavoihin, joissa iho ei ole rikki saadaan lisäapua hieromalla vaurioituneeseen kohtaan tulehdusta lieventävää, ihon ja karvojen uudistumista kiihdyttävää ja ihoa kosteuttavaa Derma2 calming seerumia. Tuotteiden eteeriset öljyt tekevät koirille hoidetun alueen nuolemisen epämiellyttäväksi.

Ihotulehdukset

Märkä turkki ja sen alla kostea iho on oivallinen kasvualusta ei toivotuille mikrobeille. Osa ihotulehduksista muodostuu toistuviksi. Yleisimpiä lienevät koirilla märkivä ihotulehdus eli ”hot spot”. Tärkeää on selvittää eläinlääkärin kanssa syy. Tilanteen mukaan suoritetaan tarvittavat toimenpiteet sekä eläinlääkäri arvioi lääkitystarpeen. Tämän jälkeen jatkuu asianmukainen ihon hoito. Iho pidetään puhtaana ja kuivana, jotta taudinaiheuttajamikrobien kasvuolosuhteita saataisiin heikennettyä. Tulehtuneelta ihoalueelta kannattaa yleensä ajaa karvat pois. Syvemmissä ihon tulehduksissa, kuten furunkuloosissa (tassutulehdus), voidaan tilannetta pyrkiä rauhoittamaan paikallishoidolla.

Allerginen iho

Allergiset ihottumat ovat yleensä kutisevia ja saavat siten eläimen reagoimaan oireileviin alueisiin esimerkiksi puremalla, nuolemalla ja hankaamalla, joka osaltaan pahentaa tulehdusreaktiota.