fbpx

Rengöring av hundöron

Anvisningar för rengöring av hundöron med Derma8 Ear Cleaner

Håll Derma8 öronsköljmedlets flasköppning ovanför örongången. Kläm ut 1-2ml vätska ur flaskan tills örongången är fylld. Massera försiktigt öronlocket så att ämnet kommer åt att verka. Låt hunden skaka på huvudet. Putsa försiktigt med bomull bort all överflödig vätska och torka öronlockets insida. Derma8   öronsköljmedlets  naturmedel  hjälper till att rengjöra, skydda och vårda huden, minskar klåda och stärker örats försvarmekanism mot öroninflammation. Vid användning i samband med medicinering kom ihåg att hålla en halv timmes paus efter öronsköljningen innan du medicinerar.

Den förnyade Derma8 Ear Cleaner SENSITIVE är speciellt utvecklad för att även passa för att tvätta öronen på allergiska hundar och problemöron. För hundar som lider av frekventa svampinfektioner. Derma8 rengör effektivt olika sorters smuts, sekret och vax från öronen. Även lämplig för rengöring av katters öron.

Information om rengöring av hundöron

Det är viktigt att granska hundens öron regelbundet och rengöra dem vid behov. Undersök hundens öron minst en gång i veckan. Friska och rena öron behöver ej vårdas. Vid öronproblem börjar hunden vanligen skaka på huvudet eller klia örat/örönen. Fukt i örat ökar risken för öroninflammation. Också nedhängande öron innebär ökad risk för inflammation.
Det är bra att öka ”luftombytet” i örat genom att klippa bort överflödigt hår från insidan av örat. Ofta kan öroninflammation vara en följd av allergi. En veterinär ställer diagnos och föreskriver vård, antingen lokal och/eller systemisk, mot öroninflammation.
 
Du kan läsa mer om produktsäkerhet här.

Hundars svampinfektion 

Problem öron, frekventa öroninfektioner hos hundar

Återkommande öroninflammationer är sekundära infektioner. Den primära orsaken till en svampinfektion  är ofta allergi. Jästsvamp är en typisk sjukdomsalstrande mikroorganism vid öroninfektioner. Ofta finns det även andra bakterier i svampinfektioner. Tyvärr blir öroninflammationer ofta ett återkommande och kontinuerligt problem, sk jästöron. Att hålla öronen rena är en viktig faktor vid behandling och förebyggande av frekventa öroninfektioner. Förebygg genom att rengöra öronen på en hund med problemöron vid behov, till och med så ofta som varje vecka.

Efter tvätt eller hunden simmat är det viktigt att få öronen är torra. Målet är att hålla öronen rena och torra så att man inte skarpar gynsamma livsvilkor för sjukdomsalstrande microorganismer. Derma8 Ear Cleaner rengör utmärkt hundens jästöron. Derma8 är effektivt vid olika typer av smuts, sekret och vax och hjälper till att förebygga inflammation. Derma8 Ear Cleaner lämpar sig också för rengöring av katters öron.

Anledningen till orsakerna och bakgrundsfaktorerna till svampinfektioner på hund bör utredas tillsammans med veterinär, gällande behovet av medicinering samt att infektionerna kan hållas under kontroll i framtiden.